Esti aici: Home Stiri

Stiri

Peste 150 de tineri romani concureaza pentru titlul de Studentul Roman al Anului in Strainatate

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) anunta incheierea inscrierilor pentru Competitia Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate in anul universitar 2014-2015. Ca in fiecare an, concursul din cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate aduce in prim planul societatii romanesti o serie de tineri romani cu rezultate academice si extra-curiculare de exceptie.

Finalisti. In Concurs, la cele sapte categorii de anul acesta, s-au inscris peste 150 de studenti romani din toate colturile lumii. Concurentii provin de la unviersitati de prestigiu international, precum University College Berkeley, Yale University, University of Cambridge, Imperial College London, dar nu numai. Lista finalistilor pentru categoriile Europa Universitar, Europa Post-Universitar, America de Nord, Romania, Erasmus si Premiul Special in Arte, plus mentiuni speciale Alte Continente este disponibila pe site-ul Galei Studentilor Romani din Strainatate accesand urmatorul link – www.gala.lsrs.ro/finalisti-2016.

Juriul competitiei. Preselectia celor 150 de studenti, masteranzi si doctoranzi inscrisi in Concurs a fost realizata intr-o prima etapa de laureatii editiilor precedente, care au decis finalistii fiecarei categorii. Selectia finala va fi realizata de catre Marele Juriu, care anul acesta este alcatuit din: Academician Prof. Dr. Ionel Valentin Vlad, Academician Prof. Dr. Solomon Marcus, Academician Prof. Dr. Cristian Hera, Prof. H.C. Dr. Ing. Cicerone Rotaru, Horatiu Malaele si Dr. Calin Ciofu.

Castigatori. Cei mai buni studenti romani inscrisi in competitie vor fi anuntati in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate. La inceput de 2016, evenimentul va reuni peste 800 de participanti la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti, studenti si tineri profesionisti, personalitati din mediul academic si sectorul public, din mediul de afaceri si cel neguvernamental. Totodata, la eveniment vor urca pe scena tineri artisti romani de renume international, alaturi de care invitatii si membrii Ligii vor sarbatori 7 ani de activitate a LSRS.

Gala LSRS 2016. La inceput de 2016 LSRS va anunta o noua serie de proiecte si noi beneficii dedicate comunitatii studentilor romani din afara granitelor tarii. Astfel, va invitam sa premiem impreuna excelenta academica in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate, in data de 7 ianuarie 2016 la Palatul Parlamentului. Rezervarea unui loc in sala este gratuita si se face completand formularul disponibil aici https://goo.gl/1N2oVD. Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de inscrieri.

Pentru mai multe informatii despre evenimentul inceputului de an in societatea civila din Romania puteti accesa pagina de Facebook www.facebook.com/lsrs.romania sau website-ul Galei LSRS http://gala.lsrs.ro.

“Cartea noastră cea de toate zilele”, Call to action Donație de carte
1-20 Aprilie la Smart Change

În perioada 1-8 aprilie, poți merge la cafeneaua culturală SMART CHANGE (Strada Erou Calin Ion nr. 19, sector 2.) pentru a dona elevilor o carte care ți-a marcat copilăria, între orele 16.00 – 21.00.

Prin “Cartea noastră cea de toate zilele”, Asociația ESCU, în parteneriat cu SMART CHANGE, își propune să vină în ajutorul elevilor cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani, de la Școala Gimnazială Nr.30 “Grigore Ghica Voievod”.

Până pe data de 20 aprilie ne dorim să strângem câteva sute de cărți pentru a le oferi școlii ca donație, în continuarea unui club de lectură și spectacol organizat în prezența unor scriitori și ilustratori de cărți pentru copii, cu scurte sesiuni de lecturi și povești puse în scenă de actori, cu scopul de a le stimula jocul, imaginația și imboldul de a citi poveștile care pot sta la fundamentul formării lor ca oameni.

Acțiunea de donație de cărți este coordonată de Asociația ESCU, susținută de Primăria Sectorului 2, în parteneriat cu centrul cultural-educativ SMART CHANGE.

Despre Smart Change
Smart Change este un centru cultural-educativ non-convenţional, situat în inima Bucureştiului, un loc în care te retragi de gălăgia cotidianului şi îţi pui mintea la încercare prin jocuri şi ateliere creative, dar şi un spaţiu în care iei atitudine şi expui puncte de vedere în dezbateri şi conferinţe.

Îmbrăcat în culorile şi atmosfera unei ceainării de poveste, încât oricine îi trece pragul se simte ca acasă, Smart Change îşi aşteaptă prietenii să formeze o comunitate inspirată care prin ambiţie şi dăruire să-şi îndeplinească visurile.

Căutăm oameni frumoşi, dornici de schimbare şi de exprimarea propriei esenţe şi frumuseţi.

Vă aşteptăm în Comunitatea Smart Change! Fiţi SMART!

Open Your Culture, Festivalul Ambasadelor, 01-05 Septembrie 2015

Festivalul Ambasadelor va fi un eveniment fără precedent în peisajul cultural românesc. Festivalul își propune să fie realizat printr-o serie de evenimente și expoziții care să promoveze cultura și arta diferitelor țări cu misiuni diplomatice în România. Festivalul va deveni un punct de reper pentru comunitatea diplomatică din țară, culminând cu lansarea unei publicații exclusive, Revista BUCHAREST TIME, care va reprezenta o resursă eclectică de informații cu privire la deschiderea și promovarea activității ambasadelor către publicul larg din România.

Festivalul Ambasadelor reprezintă o poartă către alte culturi, este unul dintre evenimentele pe care Bucureștiul le aștepta pentru creșterea prestigiului, a atractivității și a identității orașului, aspecte esențiale pentru transformarea sa într-o Metropola Europeană.

În actualul context, în care toate privirile sunt îndreptate, în mod natural, către cooperarea politică și economică, se simte din ce în ce mai intens nevoia unui proiect complex, structurat în zona cooperării culturale, care să propună bucureștenilor, printr-un discurs coerent, un periplu imaginar al varietății culturale a Terrei. Este o inițiativă prin care țările care au misiuni diplomatice la București sunt invitate să își prezinte specificul cultural și național, aducând oamenii în spațiul public pentru a-i educa, pentru a le crește gradul de implicare în activitățile sociale și culturale ale orașului și pentru a dezvolta sentimente de toleranță și apropiere pentru celelalte culturi și națiuni ale lumii.

ÎN JURUL LUMII PRINTR-UN SINGUR ORAȘ

Timp de 4 zile vor avea loc, în 3 locații diferite din București, mai multe serii de evenimente și momente artistice, care vor transforma capitala într-o destinație a interculturalității, a diversității, artei contemporane, dansului, muzicii, artizanalului, filmului și teatrului.

Sunt așteptate peste 50 de ambasade, reprezentând 6 continente, care vor avea ocazia să-și deschidă porțile pentru publicul din România, într-un eveniment unic. Vizitatorii vor călători în jurul lumii din propriul oraș, iar Bucureștiul va deveni un azimut al turismului cultural, contribuind la revigorarea economiei culturale locale.

De-a lungul celor 3 zile, mai mult de 50 de organizații culturale și artistice vor avea posibilitatea de a prezenta programe tematice la nivel internațional, cu o varietate de la tradițional la modern, de la clasic la experimental, de la artizanal la cultură urbană și dezbateri pe teme de importanță globală. Este un proiect interdisciplinar, care vizează următoarele zone artistice: arte vizuale (pictură, grafică, sculptură, fotografie, film), muzică, dans, modă, design de produs, arhitectură, teatru, cultură urbană și tradițională (artizanat, specialități culinare).

Festivalul va funcționa ca un ansamblu expozițional, cu activități artistice și de divertisment, cuprinzând o panoramă a culturii internaționale, care va fructifica relațiile diplomatice străine cu publicul românesc.

Evenimentele și expozițiile vor fi organizate în perioada 01-05 Septembrie 2015, în următoarele locații, după conceptul:

La nivel mondial sunt recunoscute, în prezent, 204 state suverane, iar 91 dintre acestea au misiuni diplomatice la București. De asemenea, la București funcționează 8 centre culturale străine și reprezentanțele celor mai importante organizații internaționale din lume.

Mai multe detalii in curand...

LANSAREA REVISTEI BUCHAREST TIME

Primul număr al Revistei BUCHAREST TIME va constitui un bilanț al tuturor evenimentelor organizate, va conține informații despre toți artiștii și momentele prezente în cadrul festivalului, despre toți sponsorii, partenerii și colaboratorii implicați de-a lungul timpului, precum și scurte interviuri cu membrii corpului diplomatic care s-au dedicat acestui proiect.

Revista BUCHAREST TIME va fi croită ca o resursă eclectică de informații cu privire la deschiderea și promovarea activității ambasadelor către publicul larg din România, va constitui un spațiu de prezentare receptiv la necesitățile consulatelor de a avea acces continuu la oportunități de networking și la a împărtăși cele mai bune practici din domeniu. Revista va oferi un flux de știri de specialitate, un rezumat al activității diplomatice de la București, care să acopere toate disciplinele prin menținerea unei relații strânse cu toate misiunile consulare și membrii lor.

• Principalele categorii și editoriale: business și leisure travel, viața și practicile staff-ului diplomatic, geopolitică, cultură, artă, istorie, arhitectură și design, agenda orașului și cea internațională și o serie de interviuri cu oameni interesanți din personalul diplomatic sau/și personaje din diverse domenii de activitate care acționează în calitate de ambasadori culturali pentru țările respective.

• Revista va apărea trimestrial, 96 + 4 pagini, în format 270x230 mm, bilingv (română + engleză) într-o ediție de 5.000 de exemplare; va fi distribuită gratuit la: centre de afaceri din București, sediul ambasadelor și institutelor culturale, diverse localuri (restaurante/cafenele/baruri) partenere din capitală, hoteluri de 4 și 5 stele, la Aeroportul Internațional Henri Coandă, la diverse evenimente de promovare turistică și culturală.