Esti aici: Home Stiri

Stiri

Open Your Culture, Festivalul Ambasadelor, 01-05 Septembrie 2015

Festivalul Ambasadelor va fi un eveniment fără precedent în peisajul cultural românesc. Festivalul își propune să fie realizat printr-o serie de evenimente și expoziții care să promoveze cultura și arta diferitelor țări cu misiuni diplomatice în România. Festivalul va deveni un punct de reper pentru comunitatea diplomatică din țară, culminând cu lansarea unei publicații exclusive, Revista BUCHAREST TIME, care va reprezenta o resursă eclectică de informații cu privire la deschiderea și promovarea activității ambasadelor către publicul larg din România.

Festivalul Ambasadelor reprezintă o poartă către alte culturi, este unul dintre evenimentele pe care Bucureștiul le aștepta pentru creșterea prestigiului, a atractivității și a identității orașului, aspecte esențiale pentru transformarea sa într-o Metropola Europeană.

În actualul context, în care toate privirile sunt îndreptate, în mod natural, către cooperarea politică și economică, se simte din ce în ce mai intens nevoia unui proiect complex, structurat în zona cooperării culturale, care să propună bucureștenilor, printr-un discurs coerent, un periplu imaginar al varietății culturale a Terrei. Este o inițiativă prin care țările care au misiuni diplomatice la București sunt invitate să își prezinte specificul cultural și național, aducând oamenii în spațiul public pentru a-i educa, pentru a le crește gradul de implicare în activitățile sociale și culturale ale orașului și pentru a dezvolta sentimente de toleranță și apropiere pentru celelalte culturi și națiuni ale lumii.

ÎN JURUL LUMII PRINTR-UN SINGUR ORAȘ

Timp de 4 zile vor avea loc, în 3 locații diferite din București, mai multe serii de evenimente și momente artistice, care vor transforma capitala într-o destinație a interculturalității, a diversității, artei contemporane, dansului, muzicii, artizanalului, filmului și teatrului.

Sunt așteptate peste 50 de ambasade, reprezentând 6 continente, care vor avea ocazia să-și deschidă porțile pentru publicul din România, într-un eveniment unic. Vizitatorii vor călători în jurul lumii din propriul oraș, iar Bucureștiul va deveni un azimut al turismului cultural, contribuind la revigorarea economiei culturale locale.

De-a lungul celor 3 zile, mai mult de 50 de organizații culturale și artistice vor avea posibilitatea de a prezenta programe tematice la nivel internațional, cu o varietate de la tradițional la modern, de la clasic la experimental, de la artizanal la cultură urbană și dezbateri pe teme de importanță globală. Este un proiect interdisciplinar, care vizează următoarele zone artistice: arte vizuale (pictură, grafică, sculptură, fotografie, film), muzică, dans, modă, design de produs, arhitectură, teatru, cultură urbană și tradițională (artizanat, specialități culinare).

Festivalul va funcționa ca un ansamblu expozițional, cu activități artistice și de divertisment, cuprinzând o panoramă a culturii internaționale, care va fructifica relațiile diplomatice străine cu publicul românesc.

Evenimentele și expozițiile vor fi organizate în perioada 01-05 Septembrie 2015, în următoarele locații, după conceptul:

La nivel mondial sunt recunoscute, în prezent, 204 state suverane, iar 91 dintre acestea au misiuni diplomatice la București. De asemenea, la București funcționează 8 centre culturale străine și reprezentanțele celor mai importante organizații internaționale din lume.

Mai multe detalii in curand...

LANSAREA REVISTEI BUCHAREST TIME

Primul număr al Revistei BUCHAREST TIME va constitui un bilanț al tuturor evenimentelor organizate, va conține informații despre toți artiștii și momentele prezente în cadrul festivalului, despre toți sponsorii, partenerii și colaboratorii implicați de-a lungul timpului, precum și scurte interviuri cu membrii corpului diplomatic care s-au dedicat acestui proiect.

Revista BUCHAREST TIME va fi croită ca o resursă eclectică de informații cu privire la deschiderea și promovarea activității ambasadelor către publicul larg din România, va constitui un spațiu de prezentare receptiv la necesitățile consulatelor de a avea acces continuu la oportunități de networking și la a împărtăși cele mai bune practici din domeniu. Revista va oferi un flux de știri de specialitate, un rezumat al activității diplomatice de la București, care să acopere toate disciplinele prin menținerea unei relații strânse cu toate misiunile consulare și membrii lor.

• Principalele categorii și editoriale: business și leisure travel, viața și practicile staff-ului diplomatic, geopolitică, cultură, artă, istorie, arhitectură și design, agenda orașului și cea internațională și o serie de interviuri cu oameni interesanți din personalul diplomatic sau/și personaje din diverse domenii de activitate care acționează în calitate de ambasadori culturali pentru țările respective.

• Revista va apărea trimestrial, 96 + 4 pagini, în format 270x230 mm, bilingv (română + engleză) într-o ediție de 5.000 de exemplare; va fi distribuită gratuit la: centre de afaceri din București, sediul ambasadelor și institutelor culturale, diverse localuri (restaurante/cafenele/baruri) partenere din capitală, hoteluri de 4 și 5 stele, la Aeroportul Internațional Henri Coandă, la diverse evenimente de promovare turistică și culturală.