Contact details

Asociația ESCU înseamnă Educație, Societate, Cultură, Umanitate.
Reg. National al Asociatiilor si Fundatiilor: 195/PJ/2005
CIF: 18049465

Bucuresti, Str. General Culcer Ioan Nr.50, sector 6
Phone: +4 0721 084 786
Toggle Upper
A good story.

Educație, Societate, Cultură, Umanitate.
Esti aici: Home Istoric

Istoric Programe

Educație, Societate, Cultură, Umanitate.

“Cartea noastră cea de toate zilele”, campanie internațională

“Cartea noastră cea de toate zilele”, campanie internațională, în parteneriet cu Ministerul Culturii și în colaborare cu Ministerul Educației, Tineretului și Sportului din Republica Moldova. Colectarea a peste 50.000 de cărți pentru liceul din Doroscaia.

Restaurarea Monumentului Eroic din Ciochina

Restaurarea Monumentului Eroic din Ciochina, Ialomița. Asociația a reușit să construiască două biblioteci pentru școlile din Ciochina și Voineasa.

Școli românești în Transnistria, parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.

Școli românești în Transnistria, parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării. Obiectiv: instruirea profesorilor din școlile din Transnistria unde se predă în limba română, pentru a aprofunda și conserva limba și literatura română. Creșterea gradului de conștientizare asupra identității etnice și dezvoltarea relațiilor de prietenie dintre elevii și profesorii din Transnistria cu cei din România.

Spitale românești la standarde europene

Spitale românești la standarde europene, spitalul orășenesc din Budești a obținut toate aprobările pentru lucrări de consolidare, renovare și echipare medicală, proiect în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Campanie de strangere donații

Campanie de strangere donații pentru echiparea cu computere, materiale de studiu și cercetare pentru 2 școli din localitățile Ciochina, Ialomița, și comuna Piatra, Teleorman.